Üstün Makine
Menu
Üstün Makine

ÇİVİ ÜRETİMİ İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER ÇİVİ NASIL PARLATILIR? ÇİVİ NASIL TEMİZLENİR?

ÇİVİ ÜRETİMİ İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER  ÇİVİ NASIL PARLATILIR?  ÇİVİ NASIL TEMİZLENİR?

 

Düşük veya yüksek karbonlu çelik telleri çivi üretim makinesinde bıçaklar ile kesilmesiyle çivi üretimi yapılır. 

Çivi makineleri ile inşaat çivisi, palet çivisi, tele dizili çivi, cam çivisi, çatı çivisi, ayakkabı çivisi, beton çivi, çelik çivi, şıngıl çivisi, plastiğe dizili çivi, ovalanmış çivi, tel çivi, tabanca çivisi gibi farklı ürünler üretilebilir.

Üretilen çivilerin genellikle uçlarında çapaklar oluştuğu görülür. Çiviler belirli süre üretildikten sonra üretilen çivilerin Çivi Parlatma Dolabında işlem görerek temizlenmesi ve çapaklarından arındırılması işlemi yapılır. Bu işlem mutlaka yapılmalıdır. Aksi takdirde üretilen çiviler, çapaklı olduğundan dolayı kalite kontrol testlerinden geçemeyebilir.

Çivi parlatma dolabının haznesine öncelikle üretilen çiviler doldurulur. Ardından bu çivilerin üzerine 25 kilogram ince ağaç talaşı dökülür ve makine çalıştırılır. Ortalama 2 saat boyunca bu talaşlar ve çiviler birbirlerine sürterek çivilerin uçlarındaki çapakların yanarak dökülmesini sağlar. Sonrasında, makineye delikli sac kapak takılarak yanan çapakların pisliklerinin dışarı dökülmesi sağlanır. Son aşamada ise, jel sabun veya özel parlatıcı likitler çivilerin üstüne dökülerek çivilerin parlatılması sağlanır. Bu işlem yapıldıktan sonra çiviler paketlenir ve satışa sunulur.

#çivi #çiviüretimi #çivikesme #çiviçakma #çivimakinesi #çivimakinası #çiviüretimmakinesi #çiviüretimmakinası #çiviyapma #inşaatçivisi #paletçivisi #telediziliçivi #plastiğediziliçivi #betonçivisi #çelikçivi #ovalanışçivi #telçivi #ayakkabıçivisi #camçivisi #şıngılçivisi #çatıçivisi #tabancaçivisi #tel #çeliktel #düşükkarbonlutel #yüksekkarbonlutel #inşaat 

#çiviparlatmamakinesi #çiviparlatmadolabı #çiviparlatmamakinası #çiviparlatma #çivitemizleme #çapakalma #sabun #ağaçtalaşı #hırdavat #kalıp #sanayi #endüstri #üstünmakine #üstünmakina #makineüretimi #makinaüretimi

Whatsapp