Üstün Makine
Menu
Üstün Makine

ÇİVİ ÜRETİMİ İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER ÇİVİ NASIL ÜRETİLİR?

ÇİVİ ÜRETİMİ İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER  ÇİVİ NASIL ÜRETİLİR?

Düşük veya yüksek karbonlu çelik telleri çivi üretim makinesinde bıçaklar ile kesilmesiyle çivi üretimi yapılır. 

Çivi makineleri ile inşaat çivisi, palet çivisi, tele dizili çivi, cam çivisi, çatı çivisi, ayakkabı çivisi, beton çivi, çelik çivi, şıngıl çivisi, plastiğe dizili çivi, ovalanmış çivi, tel çivi, tabanca çivisi gibi farklı ürünler üretilebilir.

Çivi üretimi makinesin çalışma prensibine göre, öncelikle üretilecek çivi boyuna ve kullanılacak tel çapına göre makine seçimi yapılması gerekmektedir. Bir çivi üretim makinesi her çeşit çiviyi üretmeye uygun değildir. Kullanılacak olan telin çapı ve üretilmek istenilen çivinin boy uzunluğuna göre çivi üretim makinesi seçilmelidir.

Uygun makine seçildikten sonra teknisyenin makinede boy ve çapa göre ayar yapması gereklidir. Çivi üretim makinesin yan kol bölümünde bulunan boy ayar civatası ile istenilen boy ayarlanır. Çap ayarı yapmak için ise kaç milimetre tel kullanılacaksa, makinenin matris kutusunun içinde bulunan matris kalıplarına kullanılacak tel çapına göre matris kalıbı takılarak sağlanır. Örneğin; 3.00 milimetre çapında ve 60 milimetre boyunda çivi üretebilmek için, makinenin boy ayar cıvatasından boyunu 60 milimetre ayarlayıp ardından matris kutusunun içine 3.00 milimetre matris kalıpları takılarak ayar sağlanmış olur.

Boy ve çap ayarı tamamlandıktan sonra telin makineye manuel olarak girişi sağlanır. Ardından makinenin start tuşuna basarak çivi üretimi başlanmış olur. Üretilen çivilerin genellikle uçlarında çapaklar oluştuğu görülür. Çiviler belirli süre üretildikten sonra üretilen çivilerin Çivi Parlatma Dolabı’nda işlem görerek temizlenmesi ve çapaklarından arındırılması işlemi yapılır. Bu işlem mutlaka yapılmalıdır. Aksi takdirde üretilen çiviler, çapaklı olduğundan dolayı kalite kontrol testlerinden geçemeyebilir.

Çivi üretim makinesinde üretilip, çivi parlatma dolabında temizlik işlemi yapıldıktan sonra çiviler, paketleme makinelerinde müşterilerin istediği kilogramlarda paketlenerek satışa sunulur.

#çivi #çiviüretimi #çivikesme #çiviçakma #çivimakinesi #çivimakinası #çiviüretimmakinesi #çiviüretimmakinası #çiviyapma #inşaatçivisi #paletçivisi #telediziliçivi #plastiğediziliçivi #betonçivisi #çelikçivi #ovalanışçivi #telçivi #ayakkabıçivisi #camçivisi #şıngılçivisi #çatıçivisi #tabancaçivisi #tel #çeliktel #düşükkarbonlutel #yüksekkarbonlutel #inşaat 

#çiviparlatmamakinesi #çiviparlatmadolabı #çiviparlatmamakinası #çiviparlatma #çivitemizleme #çapakalma #sabun #ağaçtalaşı #hırdavat #kalıp #sanayi #endüstri #üstünmakine #üstünmakina #makineüretimi #makinaüretimi

 

Whatsapp