Üstün Makine
Menu
Üstün Makine

ÇİVİ ÜRETİMİ İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER ÇİVİ ÜRETİM MAKİNESİNİN SARF MALZEMELERİ NELERDİR?

ÇİVİ ÜRETİMİ İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER  ÇİVİ ÜRETİM MAKİNESİNİN SARF MALZEMELERİ NELERDİR?

Çivi üretim makinelerini kullandıkça düzenli aralıklarla bazı malzemelerin değişimlerinin yapılması gerekmektedir.

  1. Motor Yağı: Çivi üretim makinelerine asla hidrolik yağ kullanılmamalıdır. Çivi üretim makinelerinde SAE 90 kodlu motor yağları kullanılır. Bu yağlar düzenli aralıklarla değişmezse işlevini kaybedeceğinden makineye zarar verebilme ihtimali bulunmaktadır. Kullanılan yağların ortalama değişim süreleri 2500 saattir. 
  2. Elmas Bıçaklar: Çivi üretim makinesinde telleri istenilen boylarda kesmek için elmas bıçaklar kullanılır. Bu bıçaklar kesim yaparken uçlarındaki elmaslar köreldiğinden, elmasların belirli aralıklarla yenileriyle değiştirilmesi gereklidir.
  3. Elmas Matrisler: Çivi üretim makinesinde makineye telin verilebilmesi ve bu tellere işlem uygulanması için teller matris kalıplarının içinden geçmektedir. Zamanla bu kalıpların içlerinde bulunan elmaslar köreldiğinden belirli aralıklarla yenileriyle değiştirilmesi gereklidir.
  4. Pansonlar: Çivi üretim makinesinde çivilerin başlıklarını (kafalarını) yapmak için kullanılan pansonlar tele darbeli bir şekilde vurarak çalıştığı için zamanla körelirler. Körelen pansonların yenileriyle değiştirilmesi gereklidir.

NOT: Çivi üretim makineleri uzun süreli kullanımlarından sonra ise yay, kayış, rulman, yağ filtresi gibi kullanımdan kaynaklı aşınan (eskiyen) parçaların yenileriyle değiştirilmesi işlemleri de yapılır.

#çivi #çiviüretimi #çivikesme #çiviçakma #çivimakinesi #çivimakinası #çiviüretimmakinesi #çiviüretimmakinası #çiviyapma #inşaatçivisi #paletçivisi #telediziliçivi #plastiğediziliçivi #betonçivisi #çelikçivi #ovalanışçivi #telçivi #ayakkabıçivisi #camçivisi #şıngılçivisi #çatıçivisi #tabancaçivisi #tel #çeliktel #düşükkarbonlutel #yüksekkarbonlutel #inşaat 

#elmas #bıçak #matris #panson #takım #yağ #motoryağı #çivişekillendirme #çivitutma

#hırdavat #kalıp #sanayi #endüstri #üstünmakine #üstünmakina #makineüretimi #makinaüretimi 

Whatsapp