Üstün Makine
Menu
Üstün Makine

TEL ÜRETİMİ İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER TEL ÇEKME MAKİNESİNİN SARF MALZEMELERİ NELERDİR?

TEL ÜRETİMİ İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER  TEL ÇEKME MAKİNESİNİN SARF MALZEMELERİ NELERDİR?

 

Tel çekme makinelerini kullandıkça düzenli aralıklarla bazı malzemelerin değişimlerinin yapılması gerekmektedir.

  1. Hadde: her blokta bulunan haddelerin belirli bir çalışma ömrü vardır. Zamanla haddenin deliği büyür ve istenilen çap dışında çapta tel çekmeye başlar. Bunun olmasını önlemek için haddelerin zamanında değiştirilmesi gerekmektedir.
  2. Hadde Sabunu: Tel hadde kutusuna girdiğinde kayganlık sağlaması için hadde sabununun içinden geçer. Hadde kutusunun içindeki hadde sabunu eksildikçe üstüne yenisi eklenmelidir.

 

NOT: Tel çekme makinelerinde uzun süreli kullanımlarından sonra ise kayış, rulman, makara, redüktör yağı gibi kullanımdan kaynaklı aşınan (eskiyen) veya ömrü dolan parçaların yenileriyle değiştirilmesi işlemleri de yapılır.

 

#tel #telçekme #telçekmemakinesi #telçekmemakinası #telüretim #telüretimmakinesi #telüretimmakinası #telincelteme #telinceltmemakinesi #telinceltmemakinası #hadde #haddeleme #elmashadde #telhaddeleme #telhaddelememakinesi #telhaddelememakinası #bobin #kangalaçıcı #tufalkırıcı #dancer #coiler #spooler #makarayasarıcı #galvanizlitel #inşaatteli #çiviteli #çitteli #örgüteli #dikenlitel #balyateli #bağlamateli #takviyeteli #ızgarateli #çeliktel #yüksekkarbonlutel #düşükkarbonlutel #yüksekkarbonluçeliktel #düşükkarbonluçeliktel #soğukçekim #soğukçekimçeliktel #siyahtel #endüstri #sanayi #inşaat #inşaatmalzemeleri #hırdavat #makine #makina #üstünmakine #üstünmakina #makineüretimi #makinaüretimi

 

Whatsapp